Copyright © 2014 - Tamer Baran - Tüm Hakları Saklıdır.
Bu blogta yer alan yazılar (içerik), 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince eser sahibi olan Tamer Baran'a aittir. Söz konusu içerik eser sahibinin izni olmadan kopyalanamaz,yayınlanamaz...

3 Temmuz 2012 Salı

Komik Bir Hikaye / Queen & David Bowie

Müzikle bir şekilde ilgili olan ve özel olarak tasarlanmış sahnelere bayılıyorum. Müzikal olmayan bir filmde böyle bir sahneye rastlamak, uzun süredir görmediğiniz bir dostun kapıda belirmesine benziyor.

Bu tarz sahnelerin farklı biçimlerine rastladım, Charlie Chaplin’in “Monsieur Verdoux” filmindeki ünlü sahne gibi yaratıcılığın doruklarında gezinen örnekleri de yazacağım ilerde, fakat bu ilk sefer daha bilinen bir biçime göz atalım: Film karakterlerini ünlü bir sanatçı veya gruba benzetmek…

It's Kind of a Funny Story / Komik Bir Hikaye” geçen yıl çekilmiş, kendi halinde bir komedi filmi. Parlak bir iş değil, ama hayli sıcak ve sevimli. Yanılmıyorsam memleket semalarına uğramadı. Bir psikiyatri tesisinde kalmaya başlayan bir delikanlının öyküsünü anlatan filmin bir sahnesinde kahramanımızı müzik terapisine katılmaya zorluyorlar. Devamında gelen sahne Queen grubunun bir klibi gibi düzenlenmiş ve grubun tipik imgelerine çok hoş göndermeler yapıyor. Şarkıyı oyuncular söylüyormuş gibi algılanabilir, değil, “Under Pressure”ın orijinal kaydı (Son yılların yükselen komedi yıldızı Zach Galifianakis, David Bowie kılığına girmiş, ama tabii gene sakallı:)

Sahnenin eğlenceli olmasına aldanmayın, şarkının sözleri hayli sert ve yaman bir sistem eleştirisi yapıyor, incelemenizde fayda var.

İzlemek için buraya tıklayınız (tam değil, ama fikir veriyor)
Queen grubunun Wembley konserinden "Under Pressure" bölümünü izlemek için buraya tıklayınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder