Copyright © 2014 - Tamer Baran - Tüm Hakları Saklıdır.
Bu blogta yer alan yazılar (içerik), 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince eser sahibi olan Tamer Baran'a aittir. Söz konusu içerik eser sahibinin izni olmadan kopyalanamaz,yayınlanamaz...

26 Ekim 2016 Çarşamba

Ölüm Denizi

Modern başyapıt “Chugyeogja / Ölümcül Takip”in yönetmeni Hong-jin Na'dan yine çok beğenilen, hayli ilginç bir başka film (zaten bu ikisi dışında iki de kısa filmi var sadece). Bir önceki çalışmasında iki senaristle birlikte senaryoyu yazan Na, bu kez metni tek başına kaleme almış, haliyle yaklaşımı aynı: “Trajedi karakteri” özelliklerine sahip sıradan bir insanı, boyunu çok aşan kötülüklerle dolu bir dünyanın içine sokuyor, bir bataklığın içinde debelenmesini izliyor/izlettiriyor. 

Anlattığı hikaye yine çok ilginç trüklerle dolu ve yine özellikle Holivud macera ve macera-gerilim filmlerinden ezbere bildiğimiz şablonlara yüz vermiyor. Bu tavrın doğal bir sonucu olarak hikayenin nereye gittiğini anlayamıyor, kendinizi yönetmenin ellerine bırakmak zorunda kalıyorsunuz. Bu özgün öyküleme işçiliği aracılığıyla aslında yine günlük ekmek peşindeki küçük insanı anlatıyor, yine toplumunun eleştirisini yoğun macera ve şiddet sahneleri kullanarak yapıyor.
 

Yönetmen olarak -özellikle atmosfer yaratmak ve oyuncu yönetmekte- o kadar başarılı ki, ne yapsa mutlaka izlenmeli.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder